Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Mám měkké kolenní chrupavky

Dobrý den, je mi 25 a po operaci kolene mi doktor řekl, že mám měkké chrupavky a při zátěži se mi deformují, jsk to mám vyléčit?

Odpovědi na otázku

Kupte si ortézu - má boční opěrky a otvor pro čéšku. Poskytuje pevné stažení a zpevnění měkkých tkání, které ještě více stahuje boční meniskus (chrupavku) a čéšku.
doporučuji jíst želatinu
zakupte si v lekarni Ortézu kolenní
užívejte geladrink
Želatinové tablety a nepřibírat na váze...
Želatina.
potravinové dolňky z lékárny a jíst sulcy, želatiny
používat přípravky z lékárny a jíst želatinu
Lze je rozdělit na poranění „měkkého kolena“, což je zejména poranění menisků a vazů kolenního kloubu, dále jde o poranění kostních struktur. Jednou z nejčastějších obětí nadměrného zatěžování kolene se stává chrupavka, která chrání přiléhající kosti před mechanickým poškozením. Kloubní chrupavka během života nedorůstá a její pružnost a síla klesá, máme-li nadváhu nebo nosíme-li těžká břemena. Chrupavka také trpí nadměrným sportovním zatížením. Poškození chrupavky se nikdy zcela nezhojí – na poraněném místě se vytvoří méně odolná náhradní chrupavka, která se i při zcela běžné zátěži snadněji opotřebováv
Asi nejlepší doporučení vám dá váš lékař, ale obecně byste měl mít pravidelný pohyb, který nebude přetěžovat klouby, udržovat si vhodnou tělesnou hmotnost a konečně je možné užívat i doplňky stravy pro ochranu chrupavek.