Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Jak léčit erythema nodosum?

Po zánětu močového měchýřě se mi začaly objevovat bolesti na vnitřní straně kotníku, těsně u kloubu, lehce odezněly a mnohem intenzivněji se objevily na stejném místě na druhé noze. Přidal se i každodenní otok v okolí celého kotníku, bolestivost achilovky. Poté se objevil na nártu červený velmi bolestivý bod. Byla jsem týden hospitalizována na kožním, léčena penicilinem 2x denně do svalu, bandážemi a nikoliv kortikoidními mastmi. Stav se poněkud zlepšil - otk je asi třetinový, ale stále a skvrny 2 jsou méně bolestivé. Docházím ambulatně na nepndepon +x3 týdnech. Mohu v tomto stadiu nemoci provzovat nějaký sport? Např. navštívit pla.bazén, pilates a pod.? Na tyto aktivity jsem byla zvyklá.Nevadí této nemoci procházky(mám 2 psy a tedy denně musím vykonat 3-5km procházku) a je pro toto stadium nemoci dobře nohy stále bandážovat?Děkuji. Jitka

Odpovědi na otázku

zkuste zábaly a klidový režim
Chce to teplo a klid na lůžku.
zkuste zábaly a klidový režim
davajte si obklady..a odpočívajte v klude ..
rozhodně raději klid,žádnou velkou námahu
3 km je docela dost, zvolte raději klid...
klid a obklady, dodržovat pokyny lékaře
Hlavně klid a různě obklady.
Bylinkové koupele a klid
Hodně odpočívat a zbytečně nenamáhat. Bandážování je velmi účinné.Psy předejte někomu z rodiny,dokud nebudete v pořádku.
Doporučuji shlédnot www : http://www.bnzlin.cz/oddeleni/ikipvz/files/Erythema_nodosum.ppt // následné vyšetření dle povahy nemoci by určitě pro jistotu měla být provedena, jinak změnit lékaře.
Pro léčbu je obecně vhodný spíše klidový režim a bandážování. Záleží na tom, jak váš stav zhodnotí lékař.