Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Oteklé kotníky

Je mi 25 let a mám neustále oteklé kotníky . Dozvěděla jsem se, že to může souviset s antikoncepcí, ale tu tedy vysozovat nebudu. Má někdo nějaký tip, jak se tohoto problému zbavit?

Odpovědi na otázku

studený obklad
Zajdete za gynekologem
Poraďte se se svým lékařem.
Jedná se většinou o špatnou funkci ledvin, chce to více pít.
příčina může být různá, ledviny srdce, nadváha, artróza, hm šla bych k lékaři
Ihneď navštívte lekára, ak: máte bolesť a zvýšenú citlivosť v predkolení máte bez zrejmej príčiny opuchnutú jednu nohu alebo užívate predpísané lieky, ktoré by mohli opuch spôsobiť.
Napadlo mne také, jak jste na tom s váhou. Pokud trpíte i třeba jen mírnou nadváhou, může to mít vliv i na nateklé kotníky. Alespoň takhle mi to říkal lékař, že je třeba zhubnout.
Jiný druh antikoncepce.
Může být od ledvin, od srdce, nebo máte nemocné žíly, dřív mě nohy také otékaly - bylo to žilní onemocnění...díky sedavému zaměstnání, ale může to být i dlouhým stáním na místě...
Dohodnout se s gynekologem na jiném druhu antikoncepce, dále tyto potíže mohou být i od srdce.
Příčín může být více, měla jsem oteklé kotníky z antikoncepce. Možná skusit jiný druh antikoncepce po dohodě s gynekologem nebo pak dalším lekařem .
ahoj, já mám momentálně stejný problém, byla jsem na vyšetření cév a nic. Antikoncepce taky nic. Lymfatické drenáže též nula. Pomáhají mi jen stahovací podkolenky, co se dají koupit v lékárně. A nesolit....
Diane 35 používám také jako slečna/paní co odpovídala jako první a problémy s otokami jsem měla již před tím. Mmě osobně nejvíce pomohly lymfodrenáže chodila jsem na ně po dobu 2 měsícu 1x týdně.
Hodně pít a odpočívat s nohama na stole.
tady pomůže jen vyšetření lékaře, nevíte, zda nejde o problém ledvin, nebo vysoký krevní tlak
tady pomůže jen vyšetření lékaře, nevíte, zda nejde o problém ledvin, nebo vysoký krevní tlak
to si nemyslim,,zadržování vody má více příčin,,ledviny,,srdce,,cévy,,doporučuju lékaře
Mně vždy pomohl obklad s trochy octa naředěného s vodou natáhnout se a nohy nahoru aby se snížil průtok krve...
Aby nešlo o žilní onemocnění
Anebo existujou různé návleky, které tlakem pomáhají ;) + nohy nahoře.
Dobrý den, příčín může být více, přiznám se, že já jsem oteklé kotníky + další problémy měla také z antikoncepce, konkrétně Diane 35. Pomohlo mi přejít na jiný druh antikoncepce, samozřejmě po dohodě s gynekologem.